Mmmm..... cookies...

27. juni 2022

Hallinghuset - en vej mod job

Der findes en slags jobcenter i miniformat i Hallingparken i Brøndby Strand. Det hedder Hallinghuset og ligger i højhuset Hallingparken 2 i stuen. Det er Brøndby Boligselskab, der stiller lokalerne til rådighed for Hallinghuset det første år.

I Hallinghuset kan man møde 2 medarbejdere fra jobcentret i Brøndby Kommune. Hver mandag og tirsdag fra kl. 9-12 holder de åben dør. Arbejdsløse borgere kan komme ind uden at have aftalt en tid og få en snak med Edith eller Basak.

Hallinghuset er et samarbejde mellem kommunens jobcenter, det boligsociale Brøndby Strand Projektet og Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter.

Meningen er, at jobcenter, det boligsociale og sprogskole i fællesskab skal finde nye veje ind på arbejdsmarkedet for dem, der har svært ved at finde et job. Det kan f.eks. handle om, at man har brug for mere danskundervisning. Eller det kan handle om at få styrket sit selvværd gennem deltagelse i nogle af de boligsociale aktiviteter.

Placeringen i Hallingparken betyder, at det bliver nemmere og mere overskueligt for beboerne i Brøndby Strand at møde op.

- Det er en vigtig indsats – ikke kun for vores beboere, men for hele området. Jeg kan se, at det for nogle er en udfordring bare at komme hen til jobcentret. Motivationen bliver ikke større, hvis man er bange for, at man bliver mødt af et system, man ikke forstår eller passer ind i, siger Michael Buch-Barnes, der er formand for Brøndby Boligselskab.