Mmmm..... cookies...

25. april 2024

Forstadsmuseets byvandringer

Kom på forårstur med Forstadsmuseet

Det er blevet forår, og vejret indbyder atter til, at du kan komme på forårsture med Forstadsmuseet rundt i Brøndby og Hvidovre. Temaet for årets forårsture er forstaden som arkitekternes legeplads i midten af 1900-tallet. Efter 2. Verdenskrig blev tidens fremmeste arkitekter sluppet løs i forstaden. Der blev eksperimenteret med form og materialer med det formål at bygge bedst mulige boliger til flest mulige mennesker. Resultatet står endnu i Brøndby og Hvidovre, hvor der var lys, luft og masser af plads til udvikling. Kom med på forårets fem byvandringer, når vi sætter fokus på tidens arkitektoniske eksperimenter i forstaden med både liggende skyskrabere, højhuse, et friluftsbad og meget mere.

 

Billetter: alle turene koster 50,- inkl. forfriskning og kan købes via www.forstadsmuseet.dk.

 

Brøndbyøster Torv af Kay Fisker 2. maj kl. 17-19

I starten af 1950'erne var de røde højhuse Brøndbyøster Torv spritnye. Inde i byen var der små, mørke og fugtige lejligheder. At få en lejlighed på Brøndbyøster Torv med køleskab, centralvarme og eget toilet var stor luksus.

 

Spurvegården af Edvard Heiberg og Karl Larsen 7. maj kl. 17-19

Spurvegården i Hvidovre er opført omkring 1950 med tanke på det gode liv i forstaden, og dermed også rige udfoldelsesmuligheder for børn med noget så nyt som skrammellegeplads og småbørnslegeplads.

 

Strandhavevej af Svenn Eske Kristensen 16. maj kl. 17-19

En verdenssensation! De liggende skyskrabere! Der blev ikke sparet på ordene, da Papegøjehusene og Strandhavevej-bebyggelsen i Hvidovre skulle opføres i 1950’erne, og byggeriet blev omtalt i verdenspressen.

 

 

DEL